Interview The View 2000

Interview met Britney Spears over Don’t Let Me Be The Last To Know, het album Oops!…I Did It Again en het boek dat zij met haar moeder schreef

Amerika’s popprinses Britney Spears begon haar carrière vorig jaar met haar debuutalbum ‘Baby One More Time’. Ze verkocht meer dan 9 miljoen albums en werd genomineerd voor 2 Grammys. Momenteel staat ze met haar gezicht op bijna ieder tijdschrift. Met haar nieuwe album, een boek dat ze heeft geschreven samen met haar moeder en een nationale tour bewijst ze het maar weer, Britney Rules!

Op je nieuwe album had je meer controle en zeggenschap dan over je eerste album, hoe heb je dat ervaren?
“Doordat ik meer zeggenschap had en mijn eigen creativiteit in dit album kwijt kon is dit album heel speciaal voor mij geworden. Ik heb bijvoorbeeld zelf een nummer geschreven dat op dit album staat, dat maakt het voor mij erg bijzonder.”

Je bent een stuk volwassener geworden, dit is nu de derde keer dat je hier bent en eerder toen je hier was, was je nog zo nerveus. Vertel eens iets over het nummer dat je hier straks gaat zingen..
“Het nummer dat ik zo ga zingen is eigenlijk mijn favoriet op het nieuwe album, Don’t Let Me Be The Last To Know. Ik vind het een erg mooi nummer en ik hoop dat alle anderen dat ook vinden.”

[Optreden Don’t Let Me Be The Last To Know]


000517 Britney bij The View

Britney Spears heeft samen met haar moeder Lynne, die inmiddels ook bij het interview aanwezig is, een boek geschreven; Heart to Heart een boek over de bijzondere relatie tussen moeder en dochter.

Britney en Lynne, uit het boek is duidelijk op te maken dat jullie een fantastische samen relatie hebben. Tienerdochters kunnen best opstandig zijn, wat is het geheim waardoor de relatie tussen jullie zo goed is gebleven?
[Britney] “vertrouwen waarschijnlijk”
[Lynne] “Vertrouwen, goed blijven communiceren met elkaar, bereid zijn om naar elkaar te luisteren. “
[Britney] “Ik vertel haar echt alles, ik kan zo goed met haar praten, ze is mijn beste vriendin, dat is ook erg belangrijk.”

Jullie zijn op tournees ook veel samen toch?
[Britney] “Ja”
[Lynne] “Ja, er zijn momenten geweest waarop we continu bij elkaar waren.”

Dan ga je elkaar wel op de zenuwen werken toch?
[Lynne] “Nee helemaal niet, ze hing vroeger al de hele tijd aan me, haha”
[Britney] “Als kind ging ik wel graag weg maar ik huilde zodra ik mijn moeder miste en dan wou ik naar huis, we hebben gewoon echt een hele goede band samen.”

Britney, je krijgt best veel kritiek op veel dingen, bijvoorbeeld op je muziek, op wat je draagt, er wordt gezegd dat je een beetje tussen het tiener en volwassen zijn in zit. Hoe reageer je daarop?
[Britney] “In het begin vond ik dat eigenlijk best wel lastig, ik was natuurlijk jong en best onzeker. Het voelde alsof de hele wereld over me aan het praten was. Het afgelopen jaar zat ik er eigenlijk helemaal niet meer mee, ik heb nu geleerd dat het niet uit maakt wat anderen over je denken, het belangrijkste is dat je je hart volgt.”

Maar toch zal het wel moeilijk blijven, en Lynne ook jij krijgt natuurlijk als moeder zijnde kritiek zoals ‘waarom laat je haar naar buiten gaan in bepaalde outfits?’ Hoe ging jij daarmee om en wat adviseerde je Britney hierin?
[Lynne] “Waar mensen waarschijnlijk niet bij stil staan is dat Britney niet ‘naar buiten’ in deze outfits. Als ze naar een feest of evenement gaat zoals de Grammy Awards dan is ze opgedoft, in een oufit met glamour. Ze onthult verder niets dus ik denk eigenlijk dat deze kritiek niet helemaal eerlijk wordt geplaatst.’

Waarschijnlijk komt het kritiek vooral ook omdat je nog zo jong bent, meestal zie je zulke outfits bij vrouwen die toch wat ouder zijn. Het staat je overigens wel erg goed.
[Britney] “Dank je wel, ik zit goed in mijn vel en mij is ook vaak verteld dat ik een volwassen ziel heb. Ik voel me er prettig bij en dat is eigenlijk wel het belangrijkste.”

Waarom wilden jullie samen een boek schrijven?
[Britney] “Het leek mij heel gaaf voor mijn fans om te zien hoe close we zijn en hoe belangrijk het is om een goede relatie met je moeder te hebben. Je kunt het eigenlijk ook wel zien als zelfhulp, ik wil tieners uitleggen dat ze eerlijk tegen zichzelf moeten zijn en zich er niet zoveel van aan moeten trekken van wat anderen denken. Je bent uniek als je jezelf bent, het maakt bijvoorbeeld ook niet uit wat je draagt, het gaat niet om de buitenkant, wat aan de binnenkant zit is het belangrijkst.

In het boek is ook te lezen dat er een periode is geweest waarin het moeilijk was om goed rond te komen, je moest geld sparen om bijvoorbeeld de zanglessen voor Britney te betalen, hoe heb je dat toch allemaal voor elkaar gekregen?
[Lynne] “Dat was behoorlijk lastig, soms hielpen vrienden ons hiermee.
[Britney] “Het is ook lastig, we moesten bijvoorbeeld ook wel eens reizen vanuit onze woonplaats naar New York en een vlucht naar New York is behoorlijk duur

Maar het is niet voor niets geweest want kijk wat je hebt bereikt! Gefeliciteerd en bedankt voor het langskomen.

[Optreden Oops!…I Did It Again]


000517 Britney optreden bij The View

Leave a Comment